Επίτροπος Περιβάλλοντος

Ώρα της Γης 2021 ένα ηχηρό μήνυμα για μια νέα αρχή!

Το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 στις 8:30μμ, εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη για προστασία του πλανήτη μας από τις απειλές της κλιματικής αλλαγής.

Η Ώρα της Γης αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες συμμετοχικές εκστρατείες για το περιβάλλον, και γίνεται κάθε χρόνο η αφορμή ώστε να ενωθούν οι φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον πλανήτη. Φέτος, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία COVID-19, στόχος είναι να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα πως χρειάζεται να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές και να κάνουμε μία νέα αρχή. Ένας ακόμα στόχος της φετινής Ώρας της Γης είναι να συσπειρώσει τη νέα γενιά και να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία, προκειμένου τα παιδιά και οι νέοι της χώρας μας να ενώσουν τις φωνές τους και να μετατρέψουν την αγωνία τους για τον πλανήτη σε διεκδίκηση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Φέτος, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η καθιερωμένη εκδήλωση στο Προεδρικό στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας υποχρεωτικά διαφοροποιείται. Συμβολικά, από τις 6 το απόγευμα το Προεδρικό θα φωτιστεί στα χρώματα της Ώρας της Γης (μπλε και πράσινο) μέχρι τις 8.30 όπου με κεριά θα σχηματίσουμε τα 60 λεπτά.