Επίτροπος Περιβάλλοντος


Η Κλέλια Βασιλείου γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1979 και μεγάλωσε στο χωριό Πελένδρι του Τροόδους.

Αποφοίτησε το 1997 από το Απεήτειο Λύκειο Αγρού, από το Κλασσικό Τμήμα.

Από το 2003 μέχρι το 2009 εργάστηκε σε διάφορες θέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες ως Υπεύθυνη Προσωπικού και Υπεύθυνη Αγορών σε μεγάλη Εταιρεία Εισαγωγής Φαρμάκων, ενώ κατέγραψε επίσης εμπειρία σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας και marketing.

Το 2009 ανέλαβε τη θέση της Διευθυντρίας της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους μέχρι και τον διορισμό της στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου το 2018.

Προηγουμένως, και συγκεκριμένα το 2017, ανέλαβε επίσης, μετά από διορισμό από τον ΠτΔ την Προεδρία των Δασικών Βιομηχανιών Κύπρου, ρόλο καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του Οργανισμού και σε μια άκρως πετυχημένη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου και το προσωπικό, κατάφερε να ξεπεράσει με επιτυχία το κρίσιμο εκείνο σημείο σηματοδοτώντας καινούρια πορεία για τις Δασικές Βιομηχανίες Κύπρου.

Κατά την εργασία της στην Αναπτυξιακή Τροόδους, για 9 χρόνια, είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε ευρείας κλίμακας θεματολογία που αφορά το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Έχοντας ως προτεραιότητα την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου και των αναγκών του με τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου χώρου όπως το Τρόοδος συμμετείχε σε αναρίθμητες διαβουλεύσεις, ημερίδες και συνέδρια τόσο ως οργανώτρια, όσο και ως συντονίστρια και συμμετέχουσα.

Η ανακήρυξη της ευρύτερης περιοχής Τροόδους ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO αποτελεί το αποτέλεσμα όλης της πιο πάνω προσπάθειας, αφού στο Γεωπάρκο ενσωματώνεται όλο το εύρος της περιβαλλοντικής προστασίας και ανάδειξης από επιστημονική, διοικητική, τουριστική, αναπτυξιακή και περιβαλλοντική σκοπιά.